Nominaties OranjeLeeuwinnen

Opnieuw een succes voor het damesvoetbel in Nederland. Bondscoach Sarina Wiegman is door de FIFA genomineerd voor de “The Best FIFA Women’s Coach 2017 award. Lieke Martens en Vivianne Miedema zijn allebei genomineerd voor The Best FIFA Women’s Player.

Ik krijg nog kippenvel over heel mijn lichaam als ik terugdenk aan het Europees Kampioenschap en de huldiging in Utrecht. Onze OranjeLeeuwinnen zijn in tegenstelling tot onze leeuwen bijzonder succesvol geweest op het EK. Laat ik het dan ook maar als een succes zien dat de mannelijke voetbalkenners nu volop in de media gevraagd worden wat ze van het vrouwenvoetbal vinden. Ik hoop dat het nog lang tot stevige discussies gaat leiden. Enkele mannelijke voetbalkenners weet namelijk ineens niks meer over de verschillen tussen mannen en vrouwen als het gaat om lichaamsbouw en -functies. Dat is thuis vast anders! Niet te vergeten de lange mannelijke dominantie in het voetbalwereldje met ongelijke kansen voor de meiden in het jeugdvoetbal. Deze meiden hebben er bijzonder hard voor moeten werken om het EK te halen. Een aantal heeft er lang nog bij moeten werken of werkt nog steeds om voldoende inkomen te genereren. Ik weet wel dat ik gedurende het EK goed voetbal gezien heb, met weinig blessure behandelingen, veel volle stadions met een zeer divers publiek en waar supporters van beide landen nog met elkaar een polonaise kunnen lopen. In tegenstelling tot….

OranjeLeeuwinnen, wat kunnen jullie opnieuw trots zijn! Trots op deze individuele nominaties die enkel mogelijk zijn geworden door jullie teamprestaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s