De laatste week van mijn zwangerschapsverlof begint morgen…

Ik zal maar direct eerlijk zijn. Ik wil nog helemaal niet! Ja, ook mijn hormonen gieren met tijden nog door mijn lijf, ik ben nog regelmatig moe, doe nog zoveel domme dingen en zie er nog alle dagen tegenop om mijn kleine meisje gedag te zeggen en achter te laten. Dit zegt de vrouw die met een fantastische maar ook veeleisende baan als manager serieus dacht aan het einde van het verlof toe te zijn aan weer werken buiten de deur. Ik behoorde tot de categorie twijfelaars wel of geen extra vakantie opnemen na het wettelijke recht op 10 tot 12 weken verlof.
De onderzoeker in mij gaat op zoek naar goede tips voor een soepele overgang. Geruststellend is dat uit onderzoek blijkt dat het de meeste moeders in de praktijk reuze meevalt om weer te gaan werken na hun zwangerschap. Ze zijn zelfs blij! Mijn zorgen worden echter hierdoor niet kleiner. Ik ben namelijk helemaal niet blij. Ik heb mezelf nog geen minuut verveeld en heb mezelf prima gered met onze kinderen, het huishouden en ons sociaal leven. Ik blijf echter nieuwsgierig. In diverse artikelen lees ik de tips waar ik naar op zoek ben. De veelvoorkomende tips zijn:
– Houd tijdens je verlof contact met je werkgever en collega’s. Dit maakt de overgang minder groot en zo blijf je betrokken.
– Ga 1 of 2 weken voor het einde van je verlof langs op het werk en neem je baby mee.
– Begin na je verlof langzaam met werken, bouw het rustig op.
– Evalueer aan het eind van je eerste week met je werkgever.
– Bedenk dat moe zijn en moeite hebben met concentreren tijdelijk zijn.
Huidige stand van zaken. Ik heb contact gehouden met mijn werkgever en collega’s. Weliswaar minimaal op eigen initiatief. Ik ben vooral verwend met kraamvisite van veel collega’s. Vooraf wel met de afspraak van mijn kant om niet over het werk te praten! Morgen ga ik langs op het werk, samen met Nova. Redelijk goed bezig dus volgens mijn research. Ik houd jullie graag op de hoogte de komende weken, maar ik waarschuw jullie alvast dat de kans bestaat dat ik mij aansluit bij de actiegroep om ons zeker een half jaar zwangerschapsverlof te geven.

Een gedachte over “De laatste week van mijn zwangerschapsverlof begint morgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s