Tag 10x ontzwangeren

Een tag invullen heb ik nog nooit gedaan. Ik lees als beginnend blogger regelmatig blogs geplaatst in diverse blog groepen. Ik ben mijn blog opgestart omdat ik het vooral leuk vind om te schrijven. Verder weet ik nog niet goed wat ik met mijn blog wil. Ik laat mij inspireren door andere blogs en probeer vervolgens de lat voor mezelf (nog) niet te hoog te leggen. Via meisje eigenwijsje zag ik een tag van Sheila van Beineffable over 10x ontzwangeren. In deze blogs beantwoorden zij 10 vragen die allemaal te maken hebben met de periode na de bevalling. Hoe toepasselijk is dat! Hieronder beantwoord ik de vragen.

Hoe lang geleden is het dat je kindje is geboren?

Nova is vijf maanden geleden geboren. Ze is geboren op vrijdag 14 april 2017, op Goede Vrijdag om precies te zijn.

Is jouw kraamweek gelopen zoals je had gehoopt/verwacht?

Volmondig ja. De eerste dagen heb ik samen met Nova in het ziekenhuis gelegen (overmatig bloedverlies en late prematuur). We zijn hier goed verzorgd en hebben op bepaalde tijden heerlijk kunnen ontspannen in onze cocon (lees: ziekenhuiskamer). Kort na de geboorte van Nova heeft de kinderarts beloofd iedere dag met de oncoloog van mijn moeder te overleggen om te kijken wanneer ook zij Nova mocht zien. Mijn moeder lag in deze periode in het ziekenhuis, op een andere locatie. Op de dag dat Nova werd ontslagen uit het ziekenhuis, mochten we mijn moeder opzoeken. Een moment om nooit meer te vergeten. Thuis zijn wij liefdevol verwend door de medewerkers van verloskundigenpraktijk De Moriaen en MoriaenKraamzorg. Ik heb hen echt in mijn hart gesloten, tuurlijk sterk onder invloed van mijn hormonen!

Ik realiseer mij dat ik door de ongeneeslijke ziekte van mijn moeder deze vraag ook met een volmondig nee had kunnen beantwoorden. Ik doe dan alleen mezelf en iedereen in mijn directe omgeving te kort. Het is ons gelukkig gelukt om naast het verdriet ook te genieten van elkaar en van alle liefdevolle momenten. Ik heb geen invloed op deze vreselijke ziekte en ik heb eerder ook niet zoveel gehuild als in mijn kraamweek. Ik voel alleen zo de liefde en de kracht (vooral van mijn moeder) om niet stil te blijven staan bij de vraag hoe de kraamweek eruit had gezien zonder haar ziekte en de angst haar snel te verliezen. Als ik daar te lang bij stil sta, dan zie ik niet meer hoe fijn de week ook is geweest.

Waar heb je op dit moment behoefte aan? 

Ik heb behoefte aan tijd, veel tijd samen met ons gezin. Over een aantal weken gaan we heerlijk een weekje weg. Ik ben blij dat we dit niet aan het einde van mijn zwangerschapsverlof gepland hebben. Het is een fijn vooruitzicht om na een aantal weken werken weer even meer tijd voor elkaar te hebben en samen terug te kijken hoe dit voor ons allemaal is geweest.

In welk opzicht ben je veranderd nu je moeder bent?

In welk opzicht ben ik niet veranderd nu ik moeder ben! Het moederschap brengt mij zoveel liefde, dat is niet in woorden uit te drukken. Het brengt mij zeker ook vele onzekerheden en momenten waarop ik mezelf tegenkom. De oerkracht die ik ervaren heb tijdens de bevalling heeft mij echter zoveel rust en kracht gegeven. Dan overleef ik vast ook deze onzekerheden en confrontaties.

Wat valt je zwaar in deze periode van ontzwangeren?

Ik ervaar dat ik minder goed met prikkels om kan gaan en daardoor stress kan ervaren. Dat is echt nieuw voor mij en dat valt mij zwaar. Ik voel mezelf dan onzeker en stel mezelf de vraag of dit weer goed komt. Ik probeer het nu vooral te accepteren en op deze momenten extra ontspanning te zoeken. Lees ook: Overprikkeld in de eerste werkdagen na mijn zwangerschapsverlof.

Hoe combineer jij je werk en ouderschap samen en hoe ervaar je dat?

Een zeer actueel onderwerp. Ik ben op zoek naar een evenwicht door minder thuis te werken en de werelden meer van elkaar te scheiden. Hierdoor maak ik op het werk langere dagen, maar kan ik vooralsnog thuis meer genieten.

Hoe ben je nu ten opzichte van je ‘oude ik’?

Mijn ‘oude ik’ bestaat niet meer en ik weet eerlijk gezegd ook niet goed hoe ik deze vraag moet beantwoorden. Ik ben zeker veranderd door het moederschap. Alleen draagt iedere dag volgens mij bij aan je persoonlijkheidsontwikkeling en is een persoonlijkheid niet statisch.

Hoe gaat het lichamelijk met je?

Goed. Sinds een aantal weken ben ik weer aan het tennissen. Heerlijk om op een actieve manier te ontspannen, conditie op te bouwen en het is nog gezellig ook.

Wat is het meest veranderd in je leven sinds de geboorte van je kindje?

De onzichtbare navelstreng tussen Nova en mij heeft alles veranderd. Als ik nu moet kiezen, dan is denk ik mijn liefde voor mijn vrouw en ons gezin het meest veranderd. De geboorte van Nova heeft dit nog meer versterkt. De bevalling is zo intens om samen mee te maken. En de trotse blik in de ogen van Ruben toen hij zijn zusje voor het eerst zag. Ik smelt acuut weer!

Wat wil je na 9 maanden na de geboorte van je kind ook gedaan/bereikt hebben?

Over het algemeen ben ik vrij ambitieus. Ik doe nu vooral mijn best om even niet mijn best te doen. Snap je wat ik bedoel? Ik zie wel waar ik over 9 maanden sta. Wellicht met enkel kleine stappen vooruit of ook met grote stappen. Ik leef vooral per dag. Misschien is dat ook wel een van de grootste veranderingen in mijn leven.

3 gedachten over “Tag 10x ontzwangeren

  1. Wat leuk dat je mijn tag hebt overgenomen, zeg! En ook leuk om te lezen dat jouw dochtertje maar enkele daagjes ouder is dan mijn dochtertje. Wat een emotionele periode moet die kraamweek zijn geweest! Mooi dat je het zowel als iets moois kan zien en tegelijkertijd ook openhartig bent over de andere kant.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s