Mandala’s, een bron van rust, wijsheid en meditatie.

Bij het opruimen van mijn moeder haar spullen komen we meerdere mandala kleurboeken tegen. Ik herinner mij dat ik er haar ook eentje kado heb gegeven met haar verjaardag of met moederdag. Dit weekend blijkt het ook voor ons een ideale manier om onszelf tot rust te brengen.

Sinds onze oudste zoon op school zit, proberen we één van de weekend dagen geen afspraken in te plannen. Eerlijk gezegd lukt dit niet altijd maar afgelopen zaterdag hebben we enorm genoten van zo’n dag.

Op een gegeven moment zitten we met zijn drieën ieder apart een mandala in te kleuren, terwijl onze jongste dochter heerlijk rustig door de kamer kruipt. Onze zoon wil er na vijf minuten het liefst een vliegtuigje van vouwen. Hier heb ik toch even een wit A4tje voor gepakt. Flauw he!

Wat een intense ervaring is het om helemaal op te gaan in de mooie symmetrie van de mandala. Haast vanzelf kies je vanuit het midden van de tekening diverse kleuren uit om de mandala in te kleuren. Door het inkleuren worden het even losse figuren in een grote vorm. Al snel wordt het weer een geheel en heeft het een grote aantrekkingskracht om direct af te willen maken.

Wanneer ik de lievelingskleur van mama gebruik, denk ik even extra aan haar. Ik zie haar al zitten aan de eettafel met een paarse stift in haar hand. Wij zetten met haar in gedachten deze activiteit voort. Ik weet zeker dat dit een van haar wijze lessen in het leven is. Om een dag met elkaar niks te doen en te genieten van de rust. Ik ben benieuwd wat jullie tot rust brengt in het weekend!

Een gedachte over “Mandala’s, een bron van rust, wijsheid en meditatie.

  1. Fijn Esther dat je zo met de herinneringen van je moeder je gezin zo blijft inspireren. Rust is zo belangrijk even back to basic in het al zo drukke wereldje waar we in leven. En helemaal als we hier gevoelig voor zijn.

    Ik vind het super mooi om te lezen hoe intensief jullie bewust bezig blijven met de balans. Zonder balans val je om dus het is zo belangrijk.

    Wij zorgen ook altijd dat er 1 dag is dat we even niets hoeven of moeten … en zoeken dan al snel de openhaard op,heerlijk allemaal in onze onesie luisterend naar het knetteren van de vlammetjes. 😊 of een heerlijke wandeling met ons 5jes.

    Blijf zo doorgaan Esther je moeder is zeker te weten trots op je 💓

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s