Leven vanuit mijn verlangen

In mij leeft het sterke verlangen om te inspireren. Voor mij betekent dit dat ik wil delen wat er in mijn hart leeft. De woorden van Ariane in haar introductie van mijn eerste blog voor haar hebben mij geraakt. Je kunt dit teruglezen op haar website: https://despreng.energy/2019/05/ik-ging-altijd-door-wist-niet-hoe-te-stoppen. Esther is iemand die echt impact wil hebben. Dat is voor mij de essentie. Ik geniet ervan als ik door het schrijven van een blog een ander mag raken.

Als ervaringsdeskundige van de jaartraining persoonlijk leiderschap deel ik graag wat ik tegengekomen ben in mijn reis naar binnen, naar mijn verlangens. Tegelijkertijd vind ik het doodeng om zo zichtbaar te zijn en voel ik me kwetsbaar. Ik vind het moeilijk om plek in te nemen en de belemmerende overtuiging die daaronder ligt, is dat ik er toch niet toe doe. Vanuit deze overtuiging kan ik terugvallen in een ‘slachtofferpositie’. Ik word onzeker en maak mezelf wijs dat echt niemand op mijn verhaal zit te wachten. Of ik raak overtuigd van de gedachte dat het echt overdreven is om mijn verhaal online te gaan delen. Het zijn deze gedachten en mijn ‘oude’ patronen, die mij ervan weerhouden om helemaal mezelf te zijn.

Patronen zijn gewoonten, die niet meer ondersteunend zijn voor wie jij wilt zijn en hoe jij wilt leven. Ik voelde gedurende het uitwerken van mijn patronen dat het voor mijn geluk essentieel is dat ik zelf verantwoordelijkheid ga nemen. Ik ben verantwoordelijk voor de wijze waarop ik mij opstel in een bepaalde situatie. Ik kan niet afdwingen dat anderen veranderen. De waarden van waaruit ik wil leven en in contact wil zijn met anderen, kwamen hierbij sterk naar boven.

Voor mij zijn belangrijke waarden: inspireren, loyaliteit, overbruggen en moed. Ik vind het bijzonder om te ervaren hoe dichter ik vanuit mijn waarden leer leven, veel dingen ineens lijken mee te werken / mogelijk worden. Kijk maar eens naar de mogelijkheid om als ervaringsdeskundige mijn ervaringen met jullie te delen. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat waarden een zelf-versterkend effect hebben. Hoe inspirerend is dat!

De kwaliteit om anderen te inspireren past mij. Ik wil zichtbaar worden door te leven vanuit dit verlangen. Ik hoop dat je door mijn blog stil wilt staan bij jouw patronen en welke gedachten en overtuigingen jouw belemmeren om het leven te leven wat jij wilt. Soms kan het waardevol zijn om hierbij ondersteuning te vragen van een coach. Iemand die je helpt om te groeien naar een leven, wat voor jou betekenisvol is. Ik ben oprecht geraakt door de moed die alle nieuwe deelnemers van de jaartraining persoonlijk leiderschap getoond hebben. Ook zij willen die reis naar binnen maken, op zoek naar hun verlangens.

Ik leef vanuit mijn verlangen,

waar ik mij ook onzeker en kwetsbaar in mag voelen. 

Ik kom steeds meer los van de spanning om hierin aan de verwachting van de ander te voldoen. 

Inspirerend zijn, gaat juist over authentiek jezelf zijn. 

 

 

 

 

7 gedachten over “Leven vanuit mijn verlangen

 1. Esther, hoe knap is het om zo je gedachten en gevoelens in inspirerende woorden met ons te delen. Ik heb zelf mogen ervaren dat je inspirerend bent 👌 Heb ook zelf mogen ervaren dat juist tijd en aandacht aan jezelf, je gedachten en gevoelens geven – de opening maken naar een volgende stap. Fijn dat ik door jou blog hierin gesteund blijf. Dikke knuffel, Agnes

  Like

 2. Nooit twijfelen of anderen wachten op jou verhaal of woorden. Want immers moet je doen wat voor jou goed voelt in het leven en niet denken wat een ander ervan vind. Dat is niet belangrijk, jijzelf bent het belangrijkste.

  Het blijven woorden die in iedergeval jouzelf helpen om van je af te schrijven en dit jou een spiegel geeft om te reflecteren. Dat het ook nog eens inspirerend werkt is dan mooi meegenomen. x

  Ik lees je verhalen altijd heel graag en ik zou willen dat ik alles zo mooi zou kunnen opschrijven als jou hoor wat er in mijn koppie speelt 😂🤭😘

  Like

 3. Jij bent al 25 jaar mijn inspirator in goede en slechte tijden. Een inspirator die telkens weer een beetje groeit en lief heeft. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s